ОБСЄ: минулого тижня кількість обстрілів знизилася лише на Луганщині

ОБСЄ: минулого тижня кількість обстрілів знизилася лише на Луганщині

Укрінформ
Рівень насильства у зоні бойових дій на Донбасі минулого тижня знизився лише на Луганщині, водночас у Донецькій області кількість випадків порушення режиму припинення вогню залишається такою ж, як і в попередні тижні.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є добрі новини з Луганщини - минулого тижня ми спостерігали зниження рівня насильства: 209 випадків порушення режиму припинення вогню проти більш як 2 тисячі за попередній тиждень, і жодного порушення у Станиці Луганській", - сказав Хуг.

Водночас він застеріг від оптимізму, оскільки вже цього вівторка спостерігачі ОБСЄ зафіксували у Станиці Луганській 114 вибухів і понад 400 випадків застосування стрілецької зброї.

За словами Хуга, у Донецькій області рівень насильства  мало змінився.

"СММ зафіксувала практично таку кількість порушень режиму припинення вогню, як і за попередній тиждень. Основна концентрація насильства була зафіксована у районі Ясинуватої, Авдіївки та Донецького аеропорту: 58% порушень режиму припинення вогню в області були зафіксовані минулого тижня саме в цьому районі",  - констатував перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Хуг розповів, що спостерігачі ОБСЄ лише за 2,5 години перебування у підконтрольній так званій "ДНР" Ясинуватій зафіксували залпи приблизно 20 ракет системи "Град", 51 вибух невизначеного походження і приблизно 40 розривів мінометних мін. 

Він також повідомив, що рівень насильства навколо Маріуполя і Горлівки минулого тижня знизився, однак уздовж дороги Дебальцеве-Світлодарськ третій тиждень поспіль він зростав: СММ зареєструвала 329 вибухів у цьому районі за минулий тиждень порівняно з 96 за попередній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-