Доба в АТО: активізувалися обстріли, диверсанти та аеророзвідка

Доба в АТО: активізувалися обстріли, диверсанти та аеророзвідка

Укрінформ
В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Впродовж минулої доби зафіксовано 42 випадки відкриття вогню.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, з них 21 на Донецькому та 19 на Маріупольському напрямках, 2 на Луганщині.

На Донецькому напрямку противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. У Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях у Луганському окупанти застосували БМП та вогонь з кулеметів великого калібру, на цій ділянці активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних Сил України у Водяному, де противником також було застосовано БМП. По позиціях наших захисників в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог застосував вогонь з мінометів. Поблизу Мар’їнки зафіксовано вогонь з зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар’їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери.

Близько 22-ї години під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані біля 500 м диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони не має.

На Луганщині по українських позиціях в Новозванівці та Лопаскиному окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини у цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Також, противник активізував аеророзвідку на Донеччині, де тричі зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-