У Харкові від нової станції метро пустили пробний поїзд

У Харкові від нової станції метро пустили пробний поїзд

Укрінформ
Пробний поїзд для обкатки колій пустили в Харкові від нової станції метро "Перемога" до діючої станції метро "Олексіївська".

Пасажиром пробного рейсу разом з метробудівцями став Харківський міський голова Геннадій Кернес, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станція "Перемога" - тридцята рахунком у харківському метро. Її відкриття заплановане на 23 серпня, у день міста. Завдання, поставлене харків'янами перед метробудівцями, виконане", - наголосив Кернес.

За його словами, на станції "Перемога" і в тунелях між станціями ще тривають пуско-налагоджувальні роботи: "Вони завершаться до 15 серпня".

"У 2015 році для Харківського метрополітену купили новий сучасний потяг виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Нам додатково потрібні нові потяги, але це в перспективі. Зараз ми ремонтуємо ті вагони, які є. Зробимо все, щоб харків'яни не відчували дискомфорту в метро", - додав Кернес.

За його словами, за добу новою станцією користуватимуться 50 тис. пасажирів.

Як стало відомо, це перша станція харківського метро, де встановлений ліфт для людей з особливими потребами.

Станцію метро "Перемога" почали будувати у 1992 році одночасно з нині діючими станціями "Ботанічний сад", "23 Серпня" та "Олексіївська". Проект станції розробив інститут "Харківметропроект". Вартість будівництва - 555 млн грн, з яких 30% - субвенція з держбюджету, решта суми - кошти міського бюджету.

У серпні 2015 року Харківське метро, де діють три лінії і 29 станцій і щодня перевозять понад 600 тис. пасажирів, відсвяткувало своє 40-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-