Губернатор Мельничук: Бориспільщина має активніше працювати для поліпшення доріг

Губернатор Мельничук: Бориспільщина має активніше працювати для поліпшення доріг

Укрінформ
Голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук обговорив з керівництвом Бориспільського району соціально-економічний розвиток району в першому півріччі.

Про це інформує прес-служба КОДА.

Під час засідання обговорили підсумки соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя 2016 року, перспективний план розвитку району, розроблення і виконання районних програм. Також говорили про хід виконання плану відбору до контрактної армії, завершення переходу на систему публічних закупівель ProZorro та санаторно-курортне лікування учасників АТО.

"Бориспільщина доволі гідно виглядає у рейтингу районів Київщини. Це багатоманітний край із розвиненою інфраструктурою, потужними трасами, багатим природним ландшафтом. Утім, усі ресурси потребують постійного розвитку. І нині Бориспільщина має більш активно працювати для покращення стану доріг (особливо у сільській місцевості), для розвитку рекреаційної галузі і туристичного сектору, збільшення частки малого бізнесу. Бориспільщина повинна мати ефективну модель соціально-економічної розбудови у контексті загальної стратегії розвитку Київщини", – зазначив керівник області.

Мельничук приділив особливу увагу питанню проведення адміністративно-територіальної реформи. На його переконання, об’єднання територіальних громад має бути виключно добровільним і відповідати чітко розробленій методиці.

"Мета реформи у тому, щоб кожна громада була економічно самодостатньою і фінансово спроможною. Цього результату можна досягти, якщо у людей на місцях буде чітке бачення житлово-комунального, інфраструктурного, освітнього, інвестиційного розвитку громади", – переконаний він.

Голова Бориспільської райдержадміністрації Дмитро Воронін розповів, що планові показники на 2016 рік були розраховані таким чином, що Бориспільщина мала посісти 6 місце серед районів Київщини. Однак, за загальними підсумками район посіла 2 місце, поступившись Києво-Святошинському району: "Показник перевиконання надходжень до зведеного бюджету за І півріччя цього року становив 90 мільйонів гривень".

Він також розповів про інвестиційні можливості району. Так, цьогоріч на Бориспільщині зареєстрували понад 300 підприємств. На території Бориспільського району розпочали роботу 17 великих підприємств.

На сьогоднішній день реалізовуються наступні інвестиційні проекти: будівництво 3-ї черги офісно-складського та торговельного  комплексу ТОВ "ХФК "Біокон", будівництво Центру із продажу та обслуговування автомобілів компанії "BMW Group", будівництво виробничих майданчиків СТВО "Старинська птахофабрика" та інші.

Воронін також зазначив, що у районі один з найбільших серед районів Київської області показник середньомісячної заробітної плати, який становить 5 237 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-