Священник віз із АТО два гранатомети і гранати - поліція

Священник віз із АТО два гранатомети і гранати - поліція

Укрінформ
У Донецькій області на блокпосту в сел. Мангуш затримано священнослужителя, що намагався вивезти із зони АТО два гранатомети і шість гранат.

Про це ввечері в понеділок повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

"Близько 17.00 поліцейські, що гарантують безпеку дорожнього руху, під час перевірки авто виявили у батюшки, який повертався із зони АТО додому, 4 гранати "РГД-5", 2 гранати Ф-1 і 2 гранатомети РПГ-18", - сказано в повідомленні.

У поліції зазначили, що 47-річний чоловік пояснив, що він є священиком, останні два тижні перебував у Мар’їнці і Волновасі, а зараз повертається  попутними автомобілями додому. На згадку про зону АТО чоловік везе "подарунки", щоб "глушити рибу".

"Стріляти з протитанкового гранатомета чоловікові перешкодили поліцейські. Саме на такий випадок в Донецькій області створена мережа блокпостів з ретельними перевірками, які дозволяють вчасно блокувати перевезення нелегальної зброї масового ураження", - підкреслили правоохоронці.

На місці працює слідчо-оперативна група Мангуського відділення поліції. Боєприпаси вилучені.

Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження із зброєю, бойовими запасами або вибуховими речовинами) КК  України. За такий злочин загрожує до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-