На Широкому лані урочисто закрили “Сі-Бриз 2016”

На Широкому лані урочисто закрили “Сі-Бриз 2016”

Укрінформ
На полігоні Широкий лан відбулась церемонія закриття українсько-американських навчань "Сі-Бриз 2016".

Про це повідомляє прес-служба МОУ.

У церемонії закриття міжнародних військових маневрів “Сі-Бриз 2016”, що відбулись на полігоні Широкий лан взяли участь українські, американські, грузинські та молдавські військовослужбовці, які брали участь у відпрацюванні завдань сухопутного компоненту маневрів.

Заступник керівника навчань з американської сторони капітан другого рангу Кеннет Енгле акцентував увагу присутніх, що військові маневри “Сі-Бриз” відбулись вже 14-ий раз і так само, як усі попередні рази вони пройшли успішно.

"Усі поставлені перед цими міжнародними навчаннями завдання були виконані в повному обсязі", — наголосив американський офіцер.

На згадку про участь в українсько-американських навчаннях “Сі-Бриз 2016” представникам усіх країн-учасниць сухопутного компоненту було вручено пам’ятні подарунки.

Українсько-американські навчання “Сі-Бриз 2016”  тривали з 18 до 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях. Темою навчання було — проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні, метою — відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів та сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У заходах взяли участь до 4 тисяч військових. Окрім України і США, учасниками навчання також є Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Італія, Іспанія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Туреччина, Швеція і Фінляндія. До заходів було залучено понад 25 бойових кораблів, катерів та суден забезпечення від ВМС ЗС України, ДПС України, ВМС США, ВМС Румунії і ВМС Туреччини, близько 20 літаків і вертольотів, понад 140 одиниць автомобільної та бронетехніки, до 700 військовослужбовців морської піхоти та інших сухопутних підрозділів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-