Київські світлофори налаштують на режим

Київські світлофори налаштують на режим "зеленої хвилі"

Укрінформ
КП «Київдорсервіс» продовжує відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля».

Про це у Facebook розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак.

"Скоро встановимо такий об'єкт на вулицях міста, щоб протестувати. Світлофор видно здалеку і я передбачаю, що порушників має стати набагато менше. До того ж, зручніше водіям, яким з лінії світлофору не потрібно заглядати через лобове скло вгору, щоб побачити світло", - написав Сагайдак.

Зокрема, як повідомили у столичній адміністрації, на початку серпня у Києві запровадять другу «Зелену хвилю».

"У вівторок, 2 серпня, режим «Зелена хвиля» запрацює в тестовому порядку на двох маршрутах: вул. Велика Васильківська – вул. Саксаганського, що включає 17 світлофорних об’єктів, та вул. Жилянська – вул. Антоновича, що налічує 18 світлофорних об’єктів. Для безперервного руху за даними маршрутами водіям необхідно дотримуватись швидкісного режиму 35-45 км/год", - йдеться у повідомленні КМДА.

Таким чином комунальне підприємство «Київдорсервіс» продовжує відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля».

«Автоматизована система керування світлофорними об’єктами  реалізується, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста. Концепція  впровадження «Зеленої хвилі» – це один з етапів розвитку інтелектуальної автоматизованої системи управління дорожнім рухом столиці, яка вкрай необхідна для міста. Започаткований проект, напрацювання якого було розглянуто на транспортній комісії, увійшов до «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Як повідомлялося, 2 липня столичні світлофори запрацювали у режимі «Зелена хвиля»  на ділянці: бульв. Тараса Шевченка – бульв. Лесі Українки –  вул. Кіквідзе.

 «Наразі ми продовжуємо тестувати режим «Зелена хвиля» на попередньому маршруті, вивчаємо транспортні потоки та вносимо необхідні корективи до роботи світлофорів. Сьогодні можемо констатувати, що пропускна спроможність на даному маршруті збільшилась на 10%», – підсумував директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-