На Луганщині затримали росіянина-диверсанта

На Луганщині затримали росіянина-диверсанта

Укрінформ
Співробітники Луганської прокуратури затримали члена диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації «ЛНР», який є громадянином Російської Федерації.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

«Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації за фактом участі у діяльності терористичної організації «ЛНР», - eдеться у повідомленні.

В ГПУ розповіли, росіянина затримали військовослужбовці Збройних сил України безпосередньо під час бойового зіткнення. За даними відомства, затриманий був комендантом окремої мотострілкової бригади так званої «ЛНР» й перебував у складі диверсійно-розвідувальної групи.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації), а слідчим суддею Сєверодонецького міського суду Луганщини стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії.

Як зазначили в Генпрокуратурі, санкція ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-