Штати передали Нацгвардії п’ять пікапів

Штати передали Нацгвардії п’ять пікапів

Укрінформ
Національна гвардія України отримала від Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки 5 автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Агентство із зменшення загрози Міністерства оборони США через посередництво каліфорнійської фірми "Parsons Government Services" передало 5 одиниць автомобілів Ford Ranger Truck Національній гвардії України", - йдеться у повідомленні.

У Нацгвардії зазначили, що у межах багатовекторної міжнародної співпраці із забезпечення глобальної безпеки це не перший акт матеріально-технічної допомоги підрозділам та частинам НГУ для реагування на загрози, що виникають. Раніше агентство вже надавало броньовані автівки «Козак» та МАЗи.

 Майданчиком для доукомплектування та передачі стало приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання «Практика»». Пікапи, зокрема, були дооблаштовані GPS-навігаторами, відеореєстраторами, антенами для рацій тощо.

 "Машини шикарні: швидкі, мобільні. Сучасні дизелі. Їх можна використовувати для переміщення груп із кількох осіб, перевезення невеликого вантажу. Ті, хто їх отримає, – думаю, будуть у захваті", – поділився своєю думкою старший лейтенант Андрій Білошниченко.

 Представник від підприємства «Parsons», Телл Бреннон, розповів, що вони передають ці авто та ще вісім мікроавтобусів Ford Transit Національній гвардії для підтримки дій зі скорочення загроз.

 «Транзити» вже переобладнуються під конкретні потреби згідно зі специфікою виконання завдань з оборони та охорони.

Фото: ngu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-