В Одесі хочуть провести ЛГБТ-фестиваль і марш рівності

В Одесі хочуть провести ЛГБТ-фестиваль і марш рівності

Укрінформ
Другий фестиваль квір-культури "Одеса Прайд 2016" та марш рівності, спрямований на відстоювання прав представників ЛГБТ-спільноти, вирішили провести 10-14 серпня представники секс-меншин міста.

Про це повідомив Укрінформу прес-секретар оргкомітету Фестивалю квір-культури "ОдесаПрайд2016" Кирило Боделан.

"У четвер ми подали заявку до Одеської міськради на проведення вуличної акції 13 серпня в рамках Фестивалю квір-культури "ОдесаПрайд2016", що відбудеться 10-14 серпня.  Готуємось провести нашу правозахисну ходу на одній з вулиць міста, яку було погоджено з мерією. Розраховуємо вивести на новий рівень діалог про права людини і протидію дискримінації уразливих груп суспільства", - зазначив Боделан.

Фестиваль пройде під гаслом "ОдесаПрайд за вільне місто". Що стосується вуличної акції, то мерія може, як і торік, звернутися до суду з позовом про заборону ходи в рамках фестивалю, додав Боделан.

Як повідомлялося раніше, у серпні 2015 року Одеська міськрада подала судовий позов з вимогою заборонити проведення будь-яких заходів у рамках фестивалю "ОдесаПрайд2015". Суд задовольнив позов про заборону маршу, призначеного на 15 серпня, однак близько двадцяти учасників і учасниць фестивалю провели в центрі міста протестні пікети.

У свою чергу, активісти одеського Автомайдану звинуватили ініціаторів вуличної акції ЛГБТ-спільноти в тому, що їх форум та марш проплачені, як і ті, хто братимуть участь у розгоні маршу для картинки у ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-