У прокуратурі розповіли про загиблих на полігоні

У прокуратурі розповіли про загиблих на полігоні "Укроборонпрому"

Укрінформ
Загиблим під час вибуху на випробувальній станції № 2 НДІ хімічних продуктів "Укроборонпрому" у Сумській області було від 27 до 40 років.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„Транспортувальник був 1975 року народження, випробовувач – 1989, представник НАТО – 1985”, - розповіла Науменко.

За її інформацією, досудове розслідування за фактом вибуху доручено слідчому відділу Кролевецького відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Сумського гарнізону. Відомості про подію до ЄРДР внесено за ч.2 ст 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня на випробувальній станції № 2 НДІ хімічних продуктів „Укроборонпрому” у Кролевецькому районі Сумської області стався вибух, загинули три особи, серед яких представник НАТО, ще двоє постраждалих з тяжкими пораненнями доставлені до лікарень Сум та Шостки. Представник НАТО був громадянином України і на випробувальній станції перебував у рамках спільної програми з НАТО, яка передбачає допомогу Україні з утилізації боєприпасів.

За попередньою версією, причиною вибуху стало здетонування семи бойових частин ракет Х-27 „земля-повітря”.

За  інформацією в.о військового прокурора Сумської області Олексія Ляшенка, надзвичайна ситуація могла виникнути через недбале ставлення посадових осіб під час проведення робіт з підвищеною небезпекою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-