На ремонт столичних доріг планують виділити 6,3 мільярда

На ремонт столичних доріг планують виділити 6,3 мільярда

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали затвердження плану заходів на 2016-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"У рамках цієї програми Стратегії заплановано придбання вагонів метрополітену на загальну суму понад 1,3 млрд грн, та загалом капітальне будівництво і модернізація столичної підземки. Протягом трьох років Програмою передбачено 4,2 млрд грн. На будівництво та реконструкцію дорожньо-вуличної мережі планується витратити 6,3 млрд грн, а на розвиток паркувального простору - 1,1 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Програма економічного зростання має на меті створити сприятливе інвестиційне середовище та підвищити енергоефективність міста. Зокрема передбачається впровадження сучасних технологій міського управління, а саме створення єдиної інформаційно-аналітичної системи фінансового планування. На це протягом наступних трьох років мають виділити 9,4 млн грн.

Також планується розробити інформаційно-аналітичні системи: "Електронна медицина" (на три роки необхідно 18 млн грн), "Цифрова освіта" (10 млн грн) та програмну платформу "Електронне паркування" (3,9 млн грн). На розробку та впровадження системи оповіщення надзвичайних ситуацій необхідно 5,4 млн грн, а на комплексну термосанацію будівель бюджетної сфери заплановано 1,2 млрд грн.

Відповідно до стратегічних цілей визначено два основні напрямки - стимулювання економічного зростання та підвищення якості життя.

Програма підвищення комфорту життя спрямована на вдосконалення системи охорони здоров'я, зниження негативного пливу на навколишнє середовище, створення унікальної культури атмосфери, підвищення безпеки та соціального захисту населення.

Також у рамках модернізації транспортної інфраструктури передбачено будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену, придбання тролейбусів, автобусів та електробусів, модернізація системи освітлення, розвиток міжнародного аеропорту Київ (Жуляни), розвиток внутрішнього водного транспорту, будівництво транспортних пересадочних вузлів з терміналами, будівництво і модернізація тролейбусних та трамвайних ліній тощо.

Загалом передбачається, що реалізація відповідної Стратегії сприятиме збільшенню валового регіонального продукту на душу населення міста у 2 рази до 2025 року, а індекс комфорту життя поліпшиться в 1,8 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-