СЕТАМ: Коштовності з Держсховища дорогоцінних металів та каміння продадуть на аукціоні

СЕТАМ: Коштовності з Держсховища дорогоцінних металів та каміння продадуть на аукціоні

Укрінформ
Пілотний проект з продажу коштовного каміння, яке перебуває на зберіганні у Державному сховищі дорогоцінних металів та каміння, невдовзі буде запущений на Держпідприємстві "Система електронних торгів арештованим майном". 

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив директор підприємства Віктор Вишньов.

"У нас було розроблено проект Наказу Міністерства фінансів щодо реалізації пілотного проекту про продаж на СЕТАМ даного типу майна. Колишній міністр фінансів Натілія Яресько погодила цей наказ, зараз ми чекаємо на погодження від нового керівника Мінфіну. Далі плануємо підписання договору з Державним сховищем дорогоцінних металів для того, щоб ми могли реалізовувати дане майно", - сказав він.

За словами Вишньова, ДП "Державне сховище дорогоцінних металів та каміння" саме визначатиме коштовності та їх кількість, які будуть виставлені в якості лотів на СЕТАМ. "Там є багато активів, які можна реалізувати. Вони обиратимуть що саме ми будемо продавати, а потім буде проводитися оцінка майна...  Одночасно все виставити неможливо, я думаю, що це будуть якісь етапи. Це цікавий проект і, я сподіваюся, ми зможемо суттєво поповнити Державний бюджет", - сказав очільник ДП "СЕТАМ".

Нагадаємо, у  Держсховищі дорогоцінних металів та каміння зберігаються коштовності, які були конфісковані  в їх попередніх власників за рішенням суду. Підприємство також зберігає бурштин, який був конфіскований силовими відомствами та прикордонниками у нелегальних видобувачів цього каменю та при незаконних спробах його перевезенні закордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-