"Сі Бриз-2016": до маневрів залучені 25 бойових кораблів

Укрінформ
До українсько-американських навчань "Сі Бриз 2016", що сьогодні продовжуються в Одеській, Миколаївській областях та Північно-західній частині Чорного моря, залучено 25 бойових кораблів, катерів і суден та 20 літаків і вертольотів. 

Про це сказав речник Міністерства оборони України, підполковник Олексій Чернобай, під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні в Одеській, Миколаївській областях та Північно-західній частині Чорного моря розпочинається активна фаза україно-американських навчань "Сі Бриз 2016". До маневрів залучається 25 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення українських, американських, румунських і турецьких ВМС. Близько 20 літаків і вертольотів", - сказав Чернобай.  

Він також додав, що вчора учасники водолазних тренувань вчилися шукати та знешкоджувати підводні вибухонебезпечні предмети.

"Вчора під час водолазних тренувань, учасники водолазного компоненту здійснювали пошук, огляд і знешкодження підводних вибухонебезпечних предметів. При цьому вперше в рамках "Сі Бриз" вони застосовували новітнє підводне обладнання для виявлення та ідентифікації вибухонебезпечних предметів, а саме керованих підводних роботів, антимагнітне спорядження водолазів, локатор бокового огляду та мобільну барокамеру", - додав він.

Чернобай зауважив, що загалом у багатонаціональному навчання "Сі Бриз 2016" беруть участь близько 4 тис. військовослужбовців з 16 країн світу.

За його словами, в ході активної фази учасники навчань практично відпрацьовують дії багатонаціональних штабів і сил під час проведення міжнародної операції зі встановлення миру за стандартами провідних країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня стартували українсько-американські навчання SeaBreeze-2016. Темою цього річного навчання є проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

23 липня український фрегат "Гетьман Сагайдачний" повернувся з міжнародних тренувань SeaBreeze-2016 за участі кораблів країн НАТО. Судно з гелікоптером на борту прибуло в Одесу на місце свого постійного базування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-