Луценко звільнив прокурора Чернігівської області

Луценко звільнив прокурора Чернігівської області

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко звільнив прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник прес-служби обласної прокуратури Андрій Хряпа.

"Прокурора дійсно звільнено. У п'ятницю він ще був на роботі, а сьогодні вже немає", - сказав він.

Про те, коли саме Носенко написав рапорт про відставку і що стало причиною ухвалення такого рішення, в прокуратурі не повідомляють. На головній сторінці прокуратури Чернігівської області в рубриці "керівництво" є лише заступники.

Політики не пов'язують це звільнення з погрозами лідера Радикальної партії Олега Ляшка на адресу Носенка. Зокрема, народний депутат України Олександр Кодола вважає заміну обласних прокурорів закономірним процесом.

"Це - логічний процес. Юрій Луценко оновлює команду і має на це право", - прокоментував Кодола подію чернігівському телеканалу "Дитинець".

На посаду прокурора Чернігівщини Носенко був призначений екс-генпрокурором Віктором Шокіним у 2015 році. Цьому передувало гучне звільнення Дмитра Чібісова, який від 6 липня п. р. працює прокурором Київської області.

Як повідомлялося, 15 липня Генпрокуратура почала розслідування факту погроз лідера фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівщини. Перед тим у ЗМІ було оприлюднено відеозапис, на якому Ляшко погрожує Носенку за нібито фальсифікацію кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-