Луценко доручив розібратись з екоцидом, поки «не закінчились Карпати»

Луценко доручив розібратись з екоцидом, поки «не закінчились Карпати»

Укрінформ
На Закарпатті під час представлення  нового прокурора області Юрій Луценко назвав першим завданням боротьбу з масовими рубками в Карпатах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодня з Тячівського, Рахівського, Міжгірського районів вивозиться до 100 машин кругляка. Машини йдуть далі, вагони йдуть далі. Під виглядом дров і тирси вивозиться величезна кількість кругляка. Я вимагаю, щоб ви розбиралися не з простими лісорубами, а зачинили вікно, через яке йде український ліс. Все це повинно припинитися. Термін – до кінця року. Якщо не припиняться, будуть інші методи», - наголосив він.

Також Луценко повідомив, що цими днями на територіях двох лісгоспів на Львівщині проводяться обшуки через виявлені порушення у їх діяльності.

«Виявлено лісу на 1,5 мільйона гривень. На нього накладений арешт. Цей ліс продавали на експорт за «тупою» схемою: дрова, під які маскують кругляк». Цей ліс був оформлений на рідних керівництва лісгоспів, але від його продажу ні одної копійки в бюджет лісгоспів не надходило», - сказав Генпрокурор.

Він зазначив, що це початок системної роботи з боротьбою проти масових рубок лісів у Карпатах. Також Луценко сказав, що боротьба з масовими рубками є першим завданням нового прокурора на Закарпатті.

«Або вчіться літати, або закрийте вирубку Карпат», - сказав Луценко під час представлення очільника усім прокурорам Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-