Хуг: СЦКК не реагує на відмови спостерігачам у доступі в

Хуг: СЦКК не реагує на відмови спостерігачам у доступі в "гарячі точки"

Укрінформ
Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін не виправдовує покладених на нього сподівань щодо забезпечення доступу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у гарячі точки на Донбасі.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щоб зменшити рівень насильства, необхідно, щоб був безпечний доступ для спостереження і щоб була довіра між сторонами. Необхідно, щоб відповідальні за це особи долучилися до справи. У нас є Спільний  центр координації і контролю, який повинен контролювати і координувати те, щоб припинилося насильство і щоб зменшилася кількість порушень. Також СЦКК повинен швидко реагувати на порушення щодо діяльності СММ, але центр не виправдовує покладених на нього сподівань", - сказав Хуг.

Він розповів, що останнім часом патрулі СММ ОБСЄ отримали вдвічі більше відмов у дозволах в доступі в Луганському регіоні. Зокрема, минулого тижня більшість таких відмов стосувалася доступу в район моста Станиці Луганської, куди спостерігачі СММ намагаються дістатися щодня.

"Ми зверталися до представників різних рівнів СЦКК, але нічого не змінилося і, звичайно, щось тут є неправильним. Я знаю, що офіцери з обох боків можуть це зробити, але вони мають отримати відповідні накази", - зазначив Хуг.

Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) - група з контролю за дотриманням Мінського протоколу, до якої входять представники української та російської сторін, а також «ДНР» і «ЛНР». Центр почав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області. З квітня 2015 року українська та російська сторони почали вести окремі журнали випадків порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-