Апеляційний суд залишив під вартою поліцейського, який вчинив смертельне ДТП

Апеляційний суд залишив під вартою поліцейського, який вчинив смертельне ДТП

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області не задовольнив клопотання захисту поліцейського, підозрюваного в здійсненні ДТП, де загинули дві людини, про зміну йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права на заставу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора  Харківської області Віта Дубовік.

"Апеляційний суд розглянув скарги захисту у справі про смертельне ДТП за участю патрульної машини. Рішення першої інстанції залишається без змін", - відзначила Дубовік.

Суд також не задовольнив клопотання народного депутата, який прибув на суд, від Народного фронту, екс-комбата батальйону Дніпро-1 Юрія Берези про намір узяти підозрюваного на поруки. За словами Берези, він не знайомий з підозрюваним, але вважає арешт як запобіжний захід занадто жорстким.

Сам підозрюваний на суді був відсутній. Його інтереси представляли троє адвокатів, які, зокрема, вимагали або замінити перебування підзахисного у СІЗО на домашній арешт, або відмінити запобіжний захід через "безпідставність підозри".

Біля суду відбулися відразу два пікети, що зібрали, в цілому, півсотні людей: одні пікетники вимагали звільнити поліцейського, інші - засудити його.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 липня близько 04.00 автомобіль Toyota Prius патрульної служби з перевищенням швидкості рухався вул. Сумською і на перехресті з вул. Динамівською зіткнувся з "Москвичем 2141". Після зіткнення Toyota змінила напрямок руху і зіткнулася з автомобілем Samand. В результаті аварії, на місці загинули молодята-пасажири "Москвича": 27-річний чоловік і 18-річна дівчина. Водій "Москвича", двоє патрульних, а також водій і пасажир іномарки госпіталізовані з травмами.

13 липня прокуратура Харківської області оголосила підозру у вчиненні злочину 22-річному лейтенантові поліції, який був за кермом патрульного автомобіля, за статтею, пов'язаною з порушенням правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей. Червонозаводський райсуд Харкова того ж дня відправив його до СІЗО на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-