У

У "Масонському домі" може статися повторний обвал - ДСНС

Фото
Укрінформ
Внаслідок часткового обвалу в Одесі будинку, відомого як Масонський дім, жодна людина не постраждала.

Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

"За результатами проведення розвідки встановлено, що людей у будинку не було. Жертв та постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що на даний час є загроза повторного обвалу, тому оперативні дії там не проводяться.  

"О 21 год. 20 липня роботи на місці події тимчасово припинені у зв'язку із загрозою обвалу конструкцій", - зазначається в повідомленні.

Прес-центр ДСНС також інформує, що загалом до ліквідації надзвичайної ситуації було залучено 43 чоловіки та 15 одиниць техніки, з них від ГУ ДСНС в Одеській області -  33 чоловіки особового складу та 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня в Одесі сталося часткове руйнування двоповерхового нежитлового будинку, відомого як Масонський дім.

Довідково. Будівля була побудована в 1887-1892 роках за проектом архітекторів Олександра Бернардацці і Едуарда Меснер. Там знаходилося місцеве відділення Імператорського Російського технічного товариства. У серпні минулого року обласна рада продала будинок з аукціону за 1,6 млн грн.  На той час будівля вже було в напівзруйнованому стані. Однак обіцяна інвесторами реставрація так і не почалася і процес приватизації був припинений.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-