У Харкові активісти вимагали звільнити свого побратима

У Харкові активісти вимагали звільнити свого побратима

Укрінформ
Активісти громадської організації "Сокіл" (молодіжне крило ВО "Свобода") ввечері прийшли з фаєрами до будівлі Головного управління Нацполіції у Харківській області, вимагаючи свободи для заарештованого побратима Сергія Крайняка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасників акції - з десяток. В руках у хлопців і дівчат - символіка "Сокола", включаючи зображення черепа на чорному полотнищі, і фаєри. Вони скандують: "Димовуха - не злочин!" і "Свободу захисникам Конституції!".

"Ми виступаємо на підтримку побратима Сергія Крайняка. Він затриманий у справі про вибух під стінами Верховної Ради і майже рік утримується в СІЗО за підозрою в тероризмі: слідчі прирівняли його димовуху до вибухового предмету", - пояснює ініціатор акції, керівник організації Вадим Поздняков.

До учасників акції так ніхто і не вийшов. Порядок біля будівлі забезпечували півсотні поліцейських.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 31 серпня 2015 року під стінами ВР відбулися зіткнення між "свободівцями", які виступають проти змін до Конституції в частині децентралізації, і силовиками. Через вибух гранати, кинутої в кордон Нацгвардії, загинули чотири бійці, більше ста чоловік були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-