Літня гроза-2016: військові двічі форсували Дніпро

Літня гроза-2016: військові двічі форсували Дніпро

Фото, відео
Укрінформ
В ході навчань "Літня гроза - 2016", які щойно відбулися по всій території України, українські військові інженери організували масштабну переправу бойових підрозділів через Дніпро вперше за останні 20 років.

Про це у вівторок під час брифінгу в Генштабі повідомив начальник Головного управління оперативного забезпечення ЗС України генерал-майор Микола Кравчук.

"Під час останніх командно-штабних навчань (Літня гроза - 2016 - ред.) ми вперше за останні 20 років навели переправу через річку Дніпро в двох місцях з широким  застосуванням переправочних засобів і понтонних підрозділів. Ширина водної перешкоди по Дніпру сягала, відповідно, 4,5 та 2 кілометрів. Це достатньо широка водна перешкода, яка дозволила проявити досвід та підготовку понтонних підрозділів", - зауважив генерал Кравчук.

Він також повідомив, що за результатами навчань інженерні війська отримали розпорядження Генерального штабу щодо уточнення штату та уніфікації понтонних підрозділів, які мають бути здатними до одночасного переправлення через водну перешкоду цілісних підрозділів батальйонної ланки.

Фото: прес-служба оперативного командування Захід

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-