За час АТО військові сапери

За час АТО військові сапери "розчистили" 480 гектарів мінних полів

Укрінформ
За час проведення АТО, зокрема протягом 2015 року та поточного року, українські військові сапери розмінували площу на території Луганської та Донецької областей площу у 480 гектарів та знищили більше 90 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це у вівторок під час брифінгу в Генштабі заявив  начальник Головного управління оперативного забезпечення ЗС України генерал-майор Микола Кравчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інженерні війська проводять системну роботу із позначення місць замінування на місцевості та створення відповідних карт. Разом з тим українські сапери ведуть  постійну роботу із розмінування мінних полів, які були встановлені стихійно, при відступі бойовиків або диверсійно-розвідувальними групами. Усього було знищено більше 90 тисяч вибухонебезпечних об'єктів", - сказав генерал.

Він зауважив, що на час початку АТО структура та чисельність інженерних підрозділів не дозволяла виконувати завдання, що почали виникати. Збройні сили розпочали підготовку таких фахівців у спеціалізованих центрах у Старичах та у Кам'янець-Подільському, які випустили близько 2000 підготовлених саперів. За словами Кравчука, ще 455 військовослужбовців були навчені саперній справі безпосередньо у зоні АТО.

"Ми розпочали також підготовку кінологічних підрозділів, які беруть участь у пошуку вибухових пристроїв та речовин. На цей час вже підготовлено 120 кінологічних розрахунків, які беруть участь в роботі з розмінування  у зоні АТО, а також у миротворчих операціях, зокрема, такий розрахунок діє у Косово", - сказав генерал.

Він повідомив, що зараз в зоні АТО діють понад 60 підрозділів оперативного забезпечення, зокрема, інженерних військ, РХБ-захисту, радіоелектронної боротьби, топогеодезичного та навігаційного  забезпечення та 1000 одиниць спеціалізованої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-