У Дружківці замість пам'ятника Леніну хочуть поставити козака

У Дружківці замість пам'ятника Леніну хочуть поставити козака

Укрінформ
В центрі міста Дружківка Донецької області на місці демонтованого рік тому пам'ятника Леніну запропоновано поставити скульптуру українського козака.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Дружківській міській раді.

«На останній сесії депутати міськради винесли на обговорення питання встановлення нового пам'ятника в центрі міста на вулиці Соборна, де рік тому був демонтований, в рамках виконання закону про декомунізацію, пам'ятник Леніну», - сказалаи в міськраді.

Там також додали, що міськрада вже надійшла пропозиція від громадської організації «Патріоти Дружківки» про встановлення в центрі міста скульптури українського козака, який "став збірним образом козацтва, захисником інтересів, прав і свобод місцевого населення".

У міськраді зазначили, що мер міста Валерій Гнатенко підтримав ідею і рішення винести на загальне обговорення це питання. Також наголосили, що встановлення пам'ятника козаку поки не є остаточним рішенням і приймаються для розгляду інші варіанти.

«Поки не буде прийнято відповідного рішення міськради, питання про те, який пам'ятник буде встановлений замість Леніна, залишиться відкритим», - заявили у міськраді.

Як раніше повідомляло агентство, у Краматорську визначили богатирів на всеукраїнські "Козацькі розваги"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-