В «Опорі» не вважають системними порушення на довиборах

В «Опорі» не вважають системними порушення на довиборах

Укрінформ
Основними порушеннями в день голосування на проміжних виборах народних депутатів були розголошення таємниці голосування, видача бюлетенів без паспорту, а також фотографування  виборчого бюлетеня.

Про це заявив аналітик Громадянської мережі «Опора» Олександр Неберикут на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По дню голосування найпоширенішими порушеннями було розголошення таємниці голосування, випадки фотографування бюлетенів, а також спроби видачі бюлетенів без пред'явлення документа - мова йде про паспорт громадянина України. Але ми не побачили ознак цілеспрямованого використання цих порушень в інтересах певних кандидатів чи політичних сил, можна вести мову скоріше про необізнаність і низький рівень свідомості громадян, оскільки такі випадки мали місце в усіх 7 округах, і з такою практикою ми стикаємося регулярно», - сказав Неберикут.

Він зазначив стосовно фотографування виборчих бюлетенів, що тут також немає підтвердження здійснення таких порушень для підкупу виборців. 

За словами аналітика, загалом кількість і динаміка порушень в день голосування були такими ж, як і під час виборів в 2014 році.

«Були певні загрозливі ситуації, які говорять про недостатнє організаційне забезпечення процесу голосування і добру увагу правоохоронних органів, зокрема, їх готовність оперативно реагувати на такі ситуації. Мова йде про повідомлення з Херсонської області про замінування виборчих дільниць, правоохоронні органи реагували на ці випадки, але разом з тим не було забезпечено належних превентивних заходів, аби вже у другій половині дня на момент закінчення голосування ці випадки не повторювалися», - наголосив аналітик «Опори».

Він також додав, що у Херсонській та Дніпропетровській областях було зафіксовано організований підвіз виборців, що теж може свідчити про їх підкуп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-