Поліція відкрила дві справи через порушення на виборах

Поліція відкрила дві справи через порушення на виборах

Укрінформ
Національною поліцією відкрито два кримінальних провадження за результатами перевірки повідомлень, які надходили щодо порушень, пов'язаних з виборчим процесом.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"Наразі поліцією за результатами перевірки повідомлень, які надходили, відкрито два кримінальних провадження. Одне з них - за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження відкрито правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 15.00 найбільше повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом, зафіксовано у Чернігівській області (15), а також у Луганській і Херсонській областях - по 13. Найменше повідомлень досі залишається у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях - по одному.

Крім того, до поліції надходили повідомлення про підвіз виборців на дільниці, підкуп, розповсюдження агітаційних матеріалів тощо. За всіма повідомленнями поліція проводить перевірку.

До забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення проміжних виборів народних депутатів України загалом залучено 7,5 тисячі працівників правоохоронних органів та представників громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-