Довибори в Раду загалом проходять спокійно - ОПОРА

Довибори в Раду загалом проходять спокійно - ОПОРА

Укрінформ
Голосування на проміжних виборах народних депутатів України у 7 округах здебільшого проходить поки що з дотриманням законодавства та у спокійній атмосфері.

Про це йдеться у повідомленні громадянської мережі ОПОРА, розміщеному на її офіційному сайті.

"За даними ОПОРИ, підготовчі засідання та початок голосування на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 р. відбулися здебільшого з дотриманням законодавства та у спокійній атмосфері", - зазначається у повідомленні.

На всіх виборчих дільницях для виборців забезпечена можливість безперешкодно проголосувати. Однак діяльність окремих ДВК супроводжувалася "організаційними складнощами та конфліктами".

Зокрема, спостерігачі від ОПОРИ зафіксували поодинокі випадки недотримання ДВК законодавчої вимоги щодо ведення протоколу підготовчого засідання, а на 26 виборчих  дільницях в усіх 7 округах голосування розпочалося раніше 8 години.

У поодиноких випадках, за даними ОПОРИ, ДВК не змогли вчасно провести підготовчі засідання та забезпечити вчасне відкриття дільниць.

Так, зокрема, на виборчій дільниці №440552 (ОВО №114, Луганська обл.) на підготовчому засіданні виник конфлікт щодо підтвердження повноважень членів ДВК, враховуючи зміни у складі цієї комісії безпосередньо в день голосування. У зв’язку із необхідністю підтвердження повноважень членів комісій, ДВК не здійснювали процедури, необхідні  для початку голосування і допустили відкриття виборчої дільниці пізніше 8 години.

Конфлікт щодо підтвердження повноважень члена виборчої комісії виник і на виборчій дільниці  №740887 ОВО №206 (Чернігівський район Чернігівської обл.), оскільки приступити до виконання повноважень намагалася особа, яка була виключена зі складу ДВК ще 14 липня 2016 р.

У виборчому окрузі №183 (Херсонська обл.) до правоохоронних органів надійшло 6 анонімних повідомлень про замінування виборчих дільниць, що призвело до необхідності евакуації членів виборчих комісій та перерви у проведенні голосування.

У ОВО №151 (Полтавська обл.) та №206  (Чернігівська обл.) на окремих дільницях були зафіксовані проблеми із матеріально-технічним забезпеченням або підготовкою приміщень для голосування.

У деяких виборчих округах зафіксовано випадки порушення вимог законодавства щодо зняття матеріалів передвиборної агітації та політичної реклами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-