Вибори на Херсонщині почалися з нелегітимним головою ОВК

Вибори на Херсонщині почалися з нелегітимним головою ОВК

Укрінформ
На Херсонщині проміжні вибори до Верховної Ради України на 183 окрузі розпочалися з нелегітимним головою окружної виборчої комісії.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області Наталія Богренцова.

"15 липня Центральна виборча комісія прийняла рішення про заміну на 183-му окрузі голови окружної виборчої комісії та ще двох її членів. На 16 липня було призначено позачергове засідання окружної виборчої комісії №183 по виборах до Верховної Ради 17 липня, на якому вони мали прийняти присягу. Але засідання не відбулося по причині відсутності кворуму. Про форс-мажор було повідомлено Центральну виборчу комісію. На початок голосування на дільницях голова цієї ОВК виявився нелегітимним", - розповіла Богренцова.

За її словами, новопризначеним головою ОВК №183 є Віктор Бутко, представник від Радикальної партії Олега Ляшка.

Як зазначила Богренцова, новопризначені голова та інші двоє членів ОВК можуть прийняти присягу протягом дня голосування, але важливо, щоб це відбулося до 20.00. Адже о 20.00 закінчується голосування на дільницях, і має розпочатися засідання ОВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-