Довибори у Раду: ОПОРА назвала перші порушення

Довибори у Раду: ОПОРА назвала перші порушення

Укрінформ
У день проміжних виборів до Верховної Ради спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували перші грубі порушення на Луганщині, де невідомі особи розповсюджували листівки з неправдивою інформацією про загибель кандидата в депутати.

Про це йдеться у повідомленні громадянської мережі ОПОРА, розміщеному на її офіційному сайті.

"17 липня 2016 р. в смт Новопсков невідомі особи розповсюджують інформаційні листівки, в яких повідомляють неправдиву інформацію про загибель кандидата в депутати по виборчому округу №114 Сергія Шахова", - зазначається у повідомленні.

Листівки роздавали по вул. Леніна близько 7 години ранку. Подібні листівки розклеєні у великій кількості і в інших районах міста.

Крім цього, ОПОРА інформує про незаконну агітацію в день голосування у місті Дніпро.

Згідно з повідомленням мережі, у Дніпрі на розі вулиць Тараса Шевченка та Володимира Моссаковського, неподалік ДВК № 121168, зафіксовано розкидані прямо посеред проїзної частини агітаційні матеріали, на яких не зазначено вихідних даних.

На листівках написано: "17 липня не помились. Справжня Ричкова Тетяна Володимирівна". Листівка виконана в стилістиці, з якою проводила агітацію інша кандидатка в народні депутати по ВО № 27 Ричкова Тетяна Борисівна.

А от в с. Червоний Жовтень Станично-Луганського району виборча дільниця взагалі не відкрилася.

Четверо невідомих близько 7 ранку прийшли до виборчої дільниці та стверджують, що вони є членами виборчої комісії. У той же час зазначені особи, за інформацією ОПОРИ, не мають жодного посвідчення, яке підтверджує їх статус.

Через присутність сторонніх осіб виборча комісія не змогла вчасно провести ранкове засідання та відкрити виборчу дільницю для голосування о 8 ранку. На місце викликали поліцію.

У зв'язку з зафіксованими випадками порушень ОПОРА закликає кандидатів в народні депутати України вести свою передвиборчу кампанію за принципами рівної та чесної конкуренції.

Як повідомляв Укрінформ, голосування на проміжних виборах народних депутатів відбувається сьогодні, 17 липня, на 1142 дільницях у 7 областях. До Верховної Ради балотується 371 кандидат. 85 із них висунуто політичними партіями, а 286 – шляхом самовисування.

Очікується, що у проміжних виборах візьме участь понад 1 млн громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-