АТО: найгарячіше - на Маріупольському напрямку

АТО: найгарячіше - на Маріупольському напрямку

Карта
Укрінформ
Найбільш складна ситуація в АТО спостерігається на Маріупольському напрямку.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

"Найбільш інтенсивні бойові дії тривають на півночі (у районі Мар'їнки та Красногорівки) та на півдні (у Приазов'ї). Після опівночі ворог продовжив обстріли з гармат та мінометів українських позицій на півночі Маріупольського напрямку - у Красногорівці та Мар'їнці - випустивши близько 70 артилерійських снарядів та 50 мін. Вдень на цих рубежах оборони важке озброєння ворогом не застосовувалося. Втім уже з заходом сонця інтенсивність ворожих обстрілів почала зростати, і близько опівночі НЗФ відкрили вогонь з мінометів у Красногорівці, випустивши 30 мін", - зазначив він.

За словами Лисенка, на ділянці фронту Березове - Гранітне відбулося близько десяти поодиноких провокацій ворога з використанням гранатометів, кулеметів та бронетехніки.

"У Широкиному ситуація дещо спокійніша, ніж минулої доби, втім далека від ідеальної. Ворог постійно проводив поодинокі обстріли позицій сил АТО з використанням гранатометів та стрілецької зброї, а надвечір відкривав вогонь з мінометів. Також бандформування застосовували міномети у сусідніх Водяному та Лебединському. Там же бойовики використали озброєння БМП, обстрілюючи українські позиції. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 38 ворожих обстрілів, зокрема 11 - з важкого озброєння", - розповів речник.

Він наголосив, що на Донецькому напрямку стало дещо спокійніше, тобто вчора кількість ворожих обстрілів зменшилася у півтора рази - до 20.

"При цьому кількість випадків застосування мінометів зменшилася вдвічі - до дев'яти. Артилерію ворог вчора на цьому напрямку не застосовував. Найбільш складна обстановка залишається в промисловій зоні Авдіївки та у Зайцевому. При цьому міномети ворог використовує як вдень, так і вночі", - сказав Лисенко.

Речник повідомив, що на Світлодарській дузі, поблизу Луганського, відбулися дві короткотривалі збройні провокації російсько-терористичних військ. На південний захід від окупованої Горлівки, в районі Новоселівки Другої, противник провів два потужних обстріли сил АТО загальною тривалістю більше двох годин, використовуючи міномети, крупнокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Крім того, тривають ворожі збройні провокації поблизу Донецького аеропорту.

Лисенко також поінформував про ситуацію на Луганському напрямку.

"Ворог знову обстріляв позиції сил АТО у районі Станиці Луганської, цього разу після заходу сонця. Обстріл тривав більше години. Українські військові відкривали вогонь у відповідь", - зазначив він.

За словами речника, окупанти з правого берега Сіверського Донця здійснили короткотривалу збройну провокацію у напрямку наших позицій у селі Сизе, що у безпосередній близькості до українсько-російського кордону.

"Чотири рази противник порушив режим припинення вогню і в районі Попасної. При цьому окупанти застосовували стрілецьку зброю. А після заходу сонця там бандформування застосували міномети. У районі Бахмутської траси вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, з них половина були неприцільними", - сказав він.

Лисенко додав, що бойовики продовжують аерофоторозвідку позицій сил АТО. Так, учора зафіксовано три польоти ворожих безпілотників на Маріупольському напрямку.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-