До музею на Прикарпатті передали фотоапарат Бандери

До музею на Прикарпатті передали фотоапарат Бандери

Укрінформ
Музей визвольної боротьби імені Степана Бандери отримав від родини провідника ОУН-УПА пам’ятний експонат - фотоапарат, яким він користувався в еміграції.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Івано-Франківського музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук.

«Вперше у нашому філіалі, що у селі Старий Угринів, в експозицію потрапив унікальний фотоапарат, яким користувався Степан Бандера в еміграції. Його нам передала родина Степана Бандери з Мюнхена», - повідомив Коретчук.

Він зауважив, що фотоапарат можна оглянути в експозиції, яка відкрилась до річниці загибелі батька Степана Бандери, священика УГКЦ та капелана Андрія, страченого 10 липня 1941 року у Києві. На виставці представлені особисті речі родини, копії документів, фото та речі, які йому належали.

Нагадаємо: Степан Бандера - український політичний діяч, один із ідеологів та теоретиків українського націоналістичного руху XX століття. Після розколу Організації українських націоналістів (ОУН) - голова Проводу ОУН-Б.

У 1959 році Степана Бандеру убили за наказом радянського КДБ. У нього залишилось троє дітей - Наталя, Андрій та Леся. Є відомості про онуків - Богдану, Олену та Степана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-