Місцеві бюджети за півроку зросли більш як на 20 мільярдів - Зубко

Місцеві бюджети за півроку зросли більш як на 20 мільярдів - Зубко

Укрінформ
За півроку до місцевих бюджетів надійшло (без урахування трансфертів) 65 млрд грн. У порівнянні з минулорічними показниками приріст надходжень до місцевих бюджетів склав 48,5% або 21,2 млрд грн.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«За півроку до місцевих бюджетів надійшло (без урахування трансфертів) 65 млрд грн. Минулого року ми мали показник у 43,8 млрд грн. Тобто у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, приріст надходжень до місцевих бюджетів склав 48,5% або 21,2 млрд грн», - сказав Зубко.

За його словами, це не просто цифри, а реальна бюджетна децентралізація в дії.

«Це реальна бюджетна децентралізація в дії. І вона набирає обертів, демонструє позитивну динаміку. Ці цифри, попри розмови популістів і скептиків, вперто і беззаперечно доводять ефективність розпочатої реформи. Місцеві громади вже мають все більше ресурсу для вирішення своїх проблем, отримують  значні стимули до розвитку. Регіони вже мають змогу спрямувати додаткові кошти на розвиток власної інфраструктури, будівництво та ремонт шкіл, лікарень, доріг тощо. Це свідчення незворотності розпочатої реформи децентралізації», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-