Полтавщина зустрічає

Полтавщина зустрічає "хресну ходу" з Донбасу посиленими нарядами поліції

Укрінформ
Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький звернувся до керівників силових структур області з проханням посилити заходи безпеки на час перебування на території Полтавщини так званої хресної ходи за мир, організованої УПЦ (МП).

Звернення оприлюднене на сайті Полтавської облради.

"З метою запобігання можливим провокаціям з боку бійців злочинних військових формувань звертаюсь до керівника головного управління Національної поліції у Полтавській області Олега Беха, до керівника управління СБУ у Полтавській області Юрія Рахівського з проханням: посилити заходи безпеки на території області на час проведення "хресної ходи," яка завершиться 27 липня у Києві; посилити роботу з виявлення та знешкодження можливих провокаторів-терористів серед мирного населення області; активізувати роботу з попередження заворушень та інших протиправних заходів на час проведення "ходи", - йдеться у зверненні.

Також обласна влада закликає громаду не піддаватись на можливі провокації підозрілих осіб і повідомляти про них правоохоронцям.

Необхідність таких дії, за словами голови облради, викликана "численними інформаційними повідомленнями, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу терористи готуються приєднатись до "ходи", щоб організовувати провокації на мирній території".

Але при цьому у зверненні підкреслено, що заходи безпеки не спрямовані на протидію мирним зібранням. "Ми виступаємо проти людей, які, прикриваючись ім'ям "християнин", під "колорадськими" чи "червоно-комуністичними" прапорами, готуються завдати шкоди полтавській громаді абсолютно не християнськими вчинками, ділять традиції православ'я на "ваші і наші", - підкреслюється в документі.

Як повідомлялося, з ініціативи УПЦ (МП) в Україні 9 липня розпочалася "хресна хода за мир": очолювані священниками прочани вирушили до Києва із Святогірської (Донецька обл.) та Почаївської  (Тернопільська обл.) лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-