Прес-центр АТО клопочеться про позбавлення акредитації трьох журналістів

Прес-центр АТО клопочеться про позбавлення акредитації трьох журналістів

Укрінформ
Прес-центр штабу АТО просить Службу безпеки України призупинити акредитацію двох журналістів Громадського ТБ та спеціального кореспондента "Новой газеты", які оприлюднили відео, де видно позиції українських десантників.

Відповідну заяву оприлюднено на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

"6 липня 2016 року у населеному пункті Авдіївка на промзоні, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти Громадського ТБ Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була і представник російського видання "Новая газета" Юлія Полухіна, яку журналісти Громадського ТБ представили як свого працівника", - йдеться у заяві.

У прес-центрі підкреслили, що зазначені журналісти зафільмували обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ та тіла двох українських військовослужбовців, що загинули внаслідок влучання міни у бліндаж. А зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті Громадського ТБ, а за деякий час подібний сюжет вийшов на сайті "Нової газети" за авторством Юлії Полухіної - і "розлетівся інтернетом, російськими ЗМІ та медіаресурсами так званої "ДНР".

"Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів десантників, що обороняють промзону в Авдіївці. На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО", - йдеться у заяві.

Прес-центр АТО наголошує: немає нічого ціннішого, ніж життя і здоров’я наших воїнів. Тож щодо журналістів, які у своїй діяльності грубо порушують цей принцип, будуть прийматися відповідні рішення, зазначається у заяві.

У прес-центрі штабу АТО додали, що Станко, Реуцький та Полухіна мають акредитацію СБУ і на основі цього відповідні прес-карти. Але Полухіна за весь час перебування в зоні АТО жодного разу не надавала заявок щодо своєї роботи у підрозділах ЗСУ.

"Підтримуючи ініціативу українських десантників, які боронять Авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопочеться перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента "Нової газети" Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин", - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-