Справу

Справу "мукачівських стрільців" далі розглядатимуть на місці події

Укрінформ
Резонансну справу щодо «мукачівської стрілянини», у якій проходять 4 бійці "Правого сектору", розглядатимуть в Мукачевім.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Закарпатської області, повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар НВР «Правий сектор Закарпаття» Галина Кундік.

«Так звану мукачівську справу надалі розглядатимуть в Мукачівському міськрайонному суді. З точки зору суддів, злочини, які інкримінують бійцям «Правого сектору», були скоєні на території міста, саме тому їх слід розглядати у Мукачівському суді. Наразі в Мукачевім мають сформувати колегію із трьох суддів, із цим є проблеми, бо судді у відпустках. Тому як тільки сформують колегію, будемо мати інформацію про подальший розгляд справи і дату наступного засідання», - сказала Кундік.

Дата наступного засідання наразі невідома. Усі четверо заарештованих наразі перебувають у СІЗО в Ужгороді.

«Примітно, - зазначила вона, - що 11 липня спливає термін тримання під вартою хлопців у СІЗО. За законом, за висунутою підозрою їх можуть утримувати рік, тоді треба висувати нову підозру. Цього не було зроблено сьогодні на засіданні», - зазначила Кундік.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2015 року в Мукачеві виник конфлікт між учасниками "Правого сектору" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Унаслідок інциденту з застосуванням вогнепальної зброї в Мукачевім постраждало 14 осіб, загинуло троє. Підозру висунуто 4 бійцям «Правого сектору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-