Херсонські депутати просять Прем’єра збільшити субвенції на субсидії

Херсонські депутати просять Прем’єра збільшити субвенції на субсидії

Укрінформ
Депутати Херсонської міськради у четвер на сесії прийняли Звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням ініціювати підготовку змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" у частині збільшення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій населенню.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У місті Херсоні фактичні видатки за державною програмою з пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг перевищили річний обсяг відповідної субвенції. Районні в м. Херсоні управління праці та соціального захисту населення призупинили проведення розрахунків із підприємствами - надавачами послуг населенню. Зазначена ситуація спричинила на підприємствах кризу в проведенні платежів. Враховуючи важливість порушеного питання, просимо Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, ініціювати підготовку наступних змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" у частині збільшення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій населенню", йдеться у зверненні.

Як зазначається у документі, 19 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", який передбачає збільшення обсягу субвенції на надання пільг та субсидій населенню для Херсонської області на 86 млн 698 тис. 400 грн, але станом на початок літа це не забезпечувало фактичної потреби Херсонщини та міста Херсона відповідно на 234,3 млн гривень та 74,8 млн гривень.

Звернення підтримали на сесії 40 із 42-х депутатів, присутніх у сесійній залі на момент голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-