У Кривому Розі медики збули дилерам наркотиків на п’ять мільйонів

У Кривому Розі медики збули дилерам наркотиків на п’ять мільйонів

Укрінформ
Працівники однієї з криворізьких лікарень створили злочинну групу та незаконно реалізовували неврахований за відомостями нарковмісний препарат «Метадон», призначений для використання у замісній терапевтичній програмі для лікування хворих з опіоїдною залежністю. 

Про це повідомили у прес-службі ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області.

«Під час проведення слідчо-оперативних заходів викрито дві медсестри, які за допомогою мешканки Інгулецького району міста Кривий Ріг організували незаконний збут лікарського препарату «Метадон», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські вилучили у них таблетки «Метадону»,15 кілограмів макової соломи, 7 літрів наркотичної речовини «опій екстракційний», кілограм готової до вживання «марихуани», та насадження рослин коноплі.

За оцінками аналітиків, на «чорному» ринку вилучені пігулки «Метадону» можуть коштувати більше 20 тисяч гривень, марихуана – приблизно так само. З «опію екстракційного» можна було б виробити 21 літр так званої «ширки» на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень, а із соломи зробити близько чотирьох літрів екстракту, «опій ацетильований» об’єм якого склав би майже сорок літрів. Якщо б наркоторгівцям вдалося все реалізувати, вони б отримали прибуток у 3 мільйони 750 тисяч гривень.

Наразі усе вилучене направлено на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за низкою статей Кримінального кодексу України.

Медсестрам-наркоторгівкам та їх спільниці-дилеру загрожує позбавлення волі на термін до 12 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-