АТО:

АТО: "гарячих точок" на всіх напрямках побільшало

Карта
Укрінформ
Ситуація в зоні АТО дещо загострилася, зросла кількість "гарячих точок" і щільність обстрілів.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Як і раніше, противник веде бойові дії на південний схід від Попасної у темну пору доби. Зокрема з 22 години до півночі окупанти відкрили щільний вогонь з 82-мм мінометів. При цьому по наших позиціях було випущено 52 міни. Мінометна батарея НЗФ розгорнута у сусідньому с. Калинове, що дозволяє вести вогонь одразу у північному та західному напрямках", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку і додав, що всього за минулу добу тут відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 6 мінометних.

На Донецькому напрямку після тижневого затишшя ворог активізувався на Світлодарській дузі.

"Зокрема, наші позиції у Троїцькому неодноразово обстрілювалися з мінометів. До ведення вогню залучалися підрозділи бандформування "ЛНР", розташовані західніше Стаханова. Також низку перестрілок зафіксовано в Луганському", - сказав Лисенко.

За його словами, ворог продовжує активно застосовувати важке озброєння.

"Минулої доби потужні мінометні обстріли російсько-окупаційних військ відбулися у всіх основних "гарячих точках" - Зайцевому, Майорську, авдіївській промзоні, підступах до Донецького аеропорту. У Новоселівці Другій, окрім мінометів, по наших військах вели вогонь ворожі снайпери. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь зі штатного озброєння. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 30 ворожих обстрілів, зокрема 18 - з важкого озброєння", - зазначив речник.

Він констатував, що неподалік Азовського моря противник продовжує активно застосовувати заборонене озброєння.

"Зокрема одразу після опівночі НЗФ відкрили вогонь зі 152-мм гармат. Випущено 20 снарядів. Пізніше у Широкиному відбулося 2 короткотривалих мінометних обстріли. І міномети, і гармати противника розгорнуті у с. Саханка. Другою "гарячою точкою" на Маріупольському напрямку вчора була Мар’їнка, де з 20 до 22 години тривали інтенсивні перестрілки. Слід зазначити, що на передовій активізувалися ворожі снайпери. Також у Новогригорівці більше двох годин противник вів вогонь з БМП. Сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь, також застосовуючи бронетехніку", - розказав Лисенко.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння, додав речник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-