Російські танки везуть на Донбас через КПП

Російські танки везуть на Донбас через КПП "Успенка" - Тимчук

Укрінформ
Росіяни стягують військову техніку, танки і артилерію на Донбас через непідконтрольний Україні КПП "Успенка" на кордоні.

Про це у Фейсбуці написав координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"Протягом останнього тижня спостерігалося активне перекидання в окуповані райони Донбасу з території Росії через КПП «Успенка» військової техніки та озброєння (не менше 150 одиниць, у т. ч. ББМ, танки, артилерію, вантажівки з особовим складом і боєкомплектом). Також до н. п. Маркіно (Новоазовський район) з території РФ зайшла колона військової техніки (не менше 30 од.)", - повідомив він.

За даними Тимчука, в район Октября, Заіченко, Комінтернового, Дзержинського противник активно підтягує посилення (фіксувалося перекидання до роти на БМП-2, а також мінометної батареї – не менше 4 одиниць 120-мм мінометів). Східніше, за Веселим, спостерігаються 2 групи танків бойовиків по 3-4 машини.

"Фіксується активний рух автотранспорту з боєприпасами, живою силою і предметами матеріально-технічного постачання з південного напрямку через Шахтарськ в бік Донецька – до 30 одиниць за добу. Триває перегрупування у складі Стахановської групи бойовиків. На схід від Новоолександрівки зафіксовано переміщення 4-х одиниць МТ-ЛБ, 2-х танків і декілька од. вантажного армійського автотранспорту", - додав координатор "ІС".

Тимчук констатував, що в районі н. п. Сніжне та Торез (район полігону поблизу н. п. Тернове) фіксується збільшення кадрових військовослужбовців РФ.

"Спостерігається прибуття нових підрозділів ЗС РФ, однак про ротацію не йдеться - військовослужбовці, дислоковані в цьому районі раніше, свої позиції не залишають", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-