"Бурштинового" заступника облпрокурора заарештували. Застава - 9,5 млн

Укрінформ
Суд заарештував заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика із правом внесення 9,5 млн грн застави.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Арештовано ще двох учасників бурштинової злочинної організації з правом внесення застави відповідно (заступника прокурора області 9,5 млн грн, двох інших- по 5 млн грн)", - написав Матіос.

Раніше сьогодні Голосіївський суд заарештував одного з підозрюваних в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області з правом внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня в Рівному співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили "бурштинову мафію" з чинних і колишніх правоохоронців. Були затримані керівники та учасники організованого угруповання, яке "очолювали" заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишні начальники районних відділів поліції. П'ятий організатор - місцевий мешканець, який контролював роботу бригад копачів бурштину, забезпечував його зберігання та накопичення. Операцією керували безпосередньо на місці голова СБУ Василь Грицак та Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-