Екс-ректор

Екс-ректор "нагрів" податкову академію на 33 мільйони - прокуратура

Укрінформ
Колишнього ректора Національного університету ДПС України судитимуть за незаконне відчуження державного майна в Київській, Хмельницькій областях, а також у м. Сімферополь, яке завдало державі збитків на понад 33 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України відносно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, відчужив 4 об'єкти державної власності товариству, засновником якого є його дружина та син.

Відчужене майно, яке перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, знаходилось у Київській, Хмельницькій областях, а також у м. Сімферополь.

Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн гривень, що на момент вчинення кримінальних правопорушень в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

За скоєне кримінальне правопорушення колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-