В Україні стартував «Децентралізаційний марафон»

В Україні стартував «Децентралізаційний марафон»

Укрінформ
В Україні за ініціативи Асоціації міст України стартував «Децентралізаційний марафон». Мета – допомогти громадам у реформі місцевого самоврядування.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Войтичук.

«Асоціація міст України започаткувала «Децентралізаційний марафон». Мета цього проекту – проведення інформаційної кампанії, виїзних засідань, які допоможуть нашим громадам розібратися у питаннях децентралізації та реформування місцевого самоврядування», - повідомив Войтичук.

Він зауважив, що в рамках цього марафону в Україні планують провести не менше 1000 виїзних засідань. Партнерами проекту виступили представники регіональних Офісів реформ.

Відомо, що на Прикарпатті з червня фахівці провели більше 40 зустрічей з громадами, які мають намір об’єднатися. Якщо цей процес завершиться до кінця серпня, зазначають фахівці, то в наступному році ці об’єднані територіальні громади (ОТГ) отримають нові бюджети.

«Нашу ініціативу підтримав уряд, зокрема, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. У інформаційній кампанії дуже розраховуємо на підтримку тих громад, які вже об’єдналися та зможуть поділитися своїм досвідом», - зазначив Войтичук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-