У Києві до кінця року створять ще чотири тисячі місць у дитсадках

У Києві до кінця року створять ще чотири тисячі місць у дитсадках

Укрінформ
Влада Києва має намір до кінця року збільшити кількість місць у дошкільних навчальних закладах міста майже на 4 тисячі.

Про це поінформувала заступник голови Київміськдержадміністрації Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Місто здійснює комплекс заходів, спрямованих на збільшення місць для дошкільнят. Мова йде про будівництво нових дитсадків (цього року буде введено в експлуатацію 5 об’єктів), відновлення окремих груп у дитсадках, які використовувалися не за цільовим призначенням, підтримку приватної ініціативи, а також реконструкцію існуючих дитсадків зі збільшенням їхньої потужності», – сказала Старостенко.

Зокрема, за її словами, дитячий садок № 423, який не використовувався за цільовим призначенням майже 20 років, не лише відновлять – за рахунок надбудови третього поверху буде збільшено потужність закладу майже на чверть – до 170 місць.

Заступник голови КМДА нагадала, що з початку 90-их років приміщення дитячого садка перебувало в оренді Санітарно-епідеміологічної станції Шевченківського району міста, а з 2014 року взагалі не експлуатувалося.

"Спільними зусиллями влади та місцевої громади вдалося повернути заклад до комунальної власності. І щоб якнайшвидше відкрити садочок, цього року ми передбачили близько 50 млн грн на його реконструкцію", – додала вона.

Протягом наступних 3-х місяців будівельники повинні здійснити реконструкцію приміщення дитсадка та господарських споруд, облаштувати дитячі ігрові майданчики з критими тіньовими навісами, а також здійснити повний благоустрій території.

Це дозволить розмістити у дошкільному навчальному закладі 9 різновікових групп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-