Відбудовувати Донбас нам допоможуть міжнародні партнери - Президент

Відбудовувати Донбас нам допоможуть міжнародні партнери - Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує: щойно окупований Донбас повернеться під суверенітет Української держави, його інфраструктуру буде відновлено, в тому числі за допомогою міжнародних партнерів.

Про це Порошенко заявив у вівторок у Слов'янську з нагоди другої річниці його звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В окупованих містах і районах Донбасу мають знати: щойно вони повернуться додому, під суверенітет України, Українська держава  відновить повноцінне функціонування цих міст, районів і сіл. Ми відбудуємо Донбас за допомогою наших партнерів по всьому світу, відбудуємо зруйновану російською агресією інфраструктуру", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що сьогодні "лише окупанти заважають відновити нормальне життя і мир на Донбасі".

"Але ми зробимо все, щоб мир повернувся і на окуповану територію Донбасу", - запевнив Президент.

Він нагадав, що з серпня 2014 року лише в Слов'янську, Миколаївці і Семенівці було відновлено 420 об'єктів соціально-житлового призначення. В Краматорську відновлено 190 об'єктів.

"Це, звичайно, мало. Але загроза повномасштабного відновлення бойових дій стримує інвесторів від вкладення інвестицій у реконструкцію регіону. Тому нам так потрібен мир. І ви бачите, скільки зусиль я докладаю для цього", - підкреслив Глава держави.

За його словами, сьогодні ведуться роботи з відновлення інфраструктури на звільнених територіях Донбасу.

"Найближчим часом слід відновити десятки пошкоджених мостів, сотні кілометрів розбитих доріг, тисячі розтрощених будинків,  допомогти сотням тисяч вимушених переселенців. Ці роботи ведуться", - сказав Президент.

При цьому він зауважив, що через руйнацію економіки прифронтових територій, місцеві бюджети відчувають нині катастрофічний брак коштів. І тут також, за його словами, держава допомагає.

"Знайдено резерви, які спрямовуються до загального фонду обласних бюджетів Донецької і Луганської областей. І зараз, перевіряючи ефективність використання кожної копійки українського бюджету, треба забезпечити відновлення інфраструктури Донбасу", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-