Бойовика

Бойовика "ДНР" заочно засудили до 10 років

Укрінформ
У м. Костянтинівка Донецької області до 10 років позбавлення волі заочно засуджений 22-річний бойовик терористичної організації "ДНР".

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав 22-річного жителя м. Авдіївка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)", - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що під час судових слухань встановлено, що в листопаді 2014 року обвинувачений за власним бажанням вступив в ряди терористів "ДНР" у так звану "Інтернаціональну бригаду" полку спеціального призначення "Пятнашка" республіканської гвардії "ДНР".

Перебуваючи у складі бойовиків і маючи позивний "Авдій", обвинувачений брав участь у бойових діях поблизу Донецького аеропорту, а також у місті Дебальцеве.

Через те, що бойовик на допити до слідчого не з'являвся і досі знаходиться на тимчасово окупованій терористами території, він оголошений у міжнародний розшук за підозрою у співпраці з терористами "ДНР", а стосовно нього  здійснювалося спеціальне розслідування.

Зараз рішенням суду бойовику терористів "ДНР" винесено заочний вирок. Він визнаний винним у скоєнні вказаного кримінального правопорушення і засуджений до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Початок строку відбування покарання буде обчислюватися з дати його затримання і реального виконання покарання, уточнили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-