Нові обшуки

Нові обшуки "бурштинової мафії": серед фігурантів - голови РДА

Фото
Укрінформ
На Рівненщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією продовжують обшуки в учасників "бурштинової мафії".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці вилучили в організаторів, "кришувальників" та скупників бурштину "чорну бухгалтерію" нелегального бізнесу, сотні тисяч доларів, великі суми в інших валютах, кілька десятків кілограмів "сонячного каменю" великих фракцій та обладнання для видобутку. Серед фігурантів справи кілька голів райдержадміністрацій та керівників лісгоспів Рівненщини, обшуки у рядових копачів правоохоронці не проводили. Наразі перевіряється наявність в організаторів та інших учасників угруповання банківських рахунків та нерухомості за кордоном, тривають ще майже тридцять обшуків", - зазначають у прес-службі.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу п’яти організаторам нелегального бізнесу, здійснюються відповідні процесуальні дії стосовно інших учасників угруповання.

У СБУ нагадали, що на Рівненщині за рік легально видобувається чотири тонни бурштину. За оцінками різних експертів, обсяг незаконного видобутку знаходиться в діапазоні 150-300 тонн. Тіньові доходи бурштинової мафії становлять 200-300 мільйонів доларів США.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-