На Миколаївщині вимагають відставки голови РДА - шини вже підвезли

На Миколаївщині вимагають відставки голови РДА - шини вже підвезли

Укрінформ
Мешканці Доманівського району на Миколаївщині оголосили безстрокову акцію протесту проти перебування на посаді голови РДА Василя Іванченка, якого засудили до 4 років позбавлення волі за збирання фермерської пшениці.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«4 липня у смт Доманівка громадяни, після особистого прийому керівництвом райдержадміністрації, висловили незадоволення його результатами та організували стихійну акцію з наміром блокування роботи держустанови. Активісти вимагають зустрічі з керівництвом Миколаївської облдержадміністрації для обговорення нагальних проблем району», - розповіли в поліції.

Там також зазначили, що інформацію про подію внесено до журналу Єдиного обліку, на даний час надається правова оцінка діям учасників акції. Поліцейські забезпечують на місці охорону публічної безпеки.

За словами самих активістів, вони протестуватимуть до тих пір, поки Іванченко не піде з посади. Крім того, до них доєдналися мешканці району, які протестують проти скорочення місць у місцевій лікарні.

До приміщення РДА вже підвезли шини і все необхідне для тривалого протесту.

Як повідомляв Укрінформ, місяць тому Первомайський міськрайонний суд визнав винним голову Доманівської РДА Василя Іванченка у незаконному збиранні 111 тонн врожаю озимої пшениці вартістю понад 200 тис. грн із земельної ділянки місцевого фермера у липні 2014 року.

Іванченка засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати відповідні посади на 3 роки. Також він позбавлений 6 рангу державного службовця і має сплатити штраф 8,5 тис. грн. На підставі ст.75 КК України його звільнено від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки.

6 червня Іванченко написав заяву про відставку. Проте потім передумав і з посади так і не пішов, мотивуючи це тим, що нині подав апеляцію на рішення міськрайонного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-