Райнін про справу Александровської: Це має бути урок для всіх, хто співпрацює з ФСБ

Райнін про справу Александровської: Це має бути урок для всіх, хто співпрацює з ФСБ

Укрінформ
Арешт колишнього народного депутата Алли Александровської має продемонструвати, що буде з тими, хто намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

Таку думку висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін в інтерв'ю Цензор.нет.

"Люди мусять розуміти: якщо вони так вчинятимуть, ми їх побачимо, знайдемо і покараємо. Приклад Александровської має наочно показати: ми каратимемо всіх, хто займається дестабілізацією ситуації і свідомо співпрацює з ФСБ", - сказав Райнін.

Він зазначив, що побутовий сепаратизм, який поширений зокрема й у Харківській області, можна перемогти тільки успіхами в економіці - іншого шляху немає.

"Батіг для тих, хто порушує закон, а нормальну ефективну співпрацю - для тих, хто хоче нормального життя", - вважає Райнін.

У відповідь на заяви адвоката Александровської про те, що він "багато говорить у цій справі, не будучи фахівцем у цій сфері", Райнін відзначив, що висловлює свою громадянську позицію.

"І як громадянин України можу ще раз сказати: Александровська вела злочинну діяльність, спрямовану на приведення війни у Харків і Україну. А адвокат нехай виконує свою роботу, захищаючи підопічну", - заявив губернатор.

Він нагадав, що на сайті Служби безпеки України є повна інформація про те, як замислювався цей злочин і як він був попереджений.

"Там чітко сказано про замовників цих процедур, про те, що вони із ФСБ. І у мене немає жодних сумнівів, що її син, який займався підривною діяльністю на території України, знаходиться наразі на території Російської Федерації. І я не вірю, що у нього немає контактів із ФСБ. Звичайно, є! Чи він що волонтер? Ні, це група людей, яка займається спробами приведення в Харків війни", - підкреслив Райнін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 червня будинки у екс-нардепа від КПУ, екс-голови Харківського обкому КПУ Алли Александровської відбувся обшук, того ж дня її затримали. Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і підкуп посадової особи (мається на увазі вплив на депутатів з метою підтримки федералізації). Санкція за ці злочини передбачає 10 років позбавлення волі.

30 червня Київський райсуд Харкова обрав щодо Александровської як запобіжний захід тримання у СІЗО строком 2 місяці без права внесення застави. Її син Олександр переховується в Росії і оголошений у розшук: йому пред'явлена заочна підозра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-