Сміттєва мафія вважається найсильнішою по всьому світу - міністр

Сміттєва мафія вважається найсильнішою по всьому світу - міністр

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів України за кілька тижнів запустить інтерактивну карту сміттєзвалищ, інформацію до якої зможе вносити кожен громадянин.

Про це в інтерв'ю Еспресо.TV. розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

"Ми створимо за кілька тижнів інтерактивну карту, коли кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке сміттєзвалище, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація моментально потраплятиме на портал Мінекології. І ми будемо бачити, де зафіксовано сміттєзвалища, матимемо можливість співставити цю інформацію з кадастровою картою – хто є користувачем цієї земельної ділянки, і працювати з ним, щоб він прибрав це сміття. Є законні підстави вимагати від власника чи користувача землі, щоб він навів порядок", - зазначив Семерак.

За словами міністра, досі в Україні не велося жодного офіціного реєстру місць вивезення сміття. 

"Після львівської катастрофи ми повинні як на місцевому, так і на центральному рівні активізувати свою роботу. У межах відповідальності Міністерства екології та природних ресурсів я з’ясував, що немає реєстру сміттєзвалищ в Україні. Ніяких – ні легальних, ні нелегальних. Ні завантажених, ні недозавантажених, ні проектів, нічого немає. Тому сьогодні ми в міністерстві ведемо роботу по ідентифікації всіх сміттєзвалищ", - зазначив Семерак.

При цьому, він спростував думку, що проблема сміттєзвалищ витікає з проблеми переробки сміття.

"Це проблема безвідповідальності, чи теж певного корупційного способу заробітку, тому що сміттєва мафія вважається найсильнішою по всьому світу. Україна не є унікальною, і всі світові процеси є і в нас. І я переконаний, що проблема збирання і переробки твердих побітових відходів криється в тінізації цього бізнесу. Це є величезний пласт економіки, який перебуває в тіні і генерує кожен день готівкові гроші", - заявив Семерак.

"Сьогодні черга стоїть іноземних інвесторів, щоб почати цей бізнес. І тільки його тінізація зупиняє цих інвесторів", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-