АТО: На Донецькому напрямку найгарячіше біля Авдіївки

АТО: На Донецькому напрямку найгарячіше біля Авдіївки

Карта
Укрінформ
Протягом останньої доби на Донецькому напрямку в зоні проведення Антитерористичної операції бойовики 31 раз обстріляли позиції українських військовослужбовців, 10 із яких - з важкого озброєння.

Про це на брифінгу в неділю заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку стався 31 обстріл, з них 10 - з важкого озброєння», - сказав Лисенко.

За його словами, половина ворожих обстрілів  на Донецькому напрямку сталися в районі Авдіївки, де бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю та кулемети. Крім того, Лисенко розповів, що біля Опитного представники незаконних збройних формувань випустили 18 мінометних мін, і ще 30 мін на півночі біля Новоселівки Другої.

Також він зазначив, що триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганське.

«Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціям українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 міліметри та 119 мінометних мін», - зауважив речник Адміністрації Президента з питань АТО..

Крім того, Лисенко поінформував, що неспокійно у горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку. Постріли з БМП були зафіксовані біля Новгородського, Зайцевого та Новоселівки, а також в означених районах і поблизу Майорська бандформування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

Водночас він уточнив, що на Луганському напрямку не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-