В Одесі почали святкувати День ВМСУ

В Одесі почали святкувати День ВМСУ

Укрінформ
Урочистий ритуал підняття Військово-морського прапора та прапорів розцвічування відбувся сьогодні в Одесі  з нагоди Дня Військово-Морських Сил України.

На святкування до Одеси прибув міністр оборони України Степан Полторак, який взяв участь у ритуалі підняття Військово-морського прапора на флагманському кораблі «Гетьман Сагайдачний», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прапор ВМС і прапори розцвічування також піднято на бойових кораблях і катерах, після чого глава оборонного відомства вийшов на військовому катері в море. В акваторії Одеського порту під звуки  рушничного залпу відбулось урочисте покладання вінків у пам'ять про загиблих військових моряків.

У заході взяли участь керівники Генерального штабу ЗС України, командування ВМС ЗС України, іноземні дипломати та почесні гості.

Уздовж морського вокзалу вишикувані бойові кораблі, в тому числі біля причалу стоять новітні військові катери «Гюрза-М». На березі стоять зразки військової техніки, артилерійські установки і гармати.

З нагоди свята на морвокзалі зібралися тисячі одеситів та гостей міста, які милуються військовою технікою й очікують участі в урочистих заходах Президента України Петра Порошенка.

Зокрема,  в церемонії перейменування десантного корабля «Кіровоград» ВМС України, дислокованого в Одеській області, іменем загиблого в районі Маріуполя командира «морських котиків» ВМСУ капітана 1 рангу Юрія Олефіренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-